DOUBLE BILL: Distort the body - ON POINT

DOUBLE BILL: Distort the body - ON POINT
GEDACHTEGANG / Piet Van Dycke
Zaterdag 14 augustus
Museum M
15.00 uur
17.30 uur
Vanaf 6 jaar
€ 5 / € 3 (-12 jaar) | duur: 60 min

Voorstelling Za 14/08 om 15u UITVERKOCHT.

Op het dak van Museum M presenteert CIRKL twee bijzondere voorstellingen van twee jonge makers GEDACHTEGANG en Piet Van Dycke.

Distort the body

GEDACHTEGANG

Wat als je met de gendernormen van onze maatschappij begint te rommelen? Jakobe Geens test het uit. Aan de hand van een kostuum waarin de typische vrouwelijke en mannelijke eigenschappen worden uitvergroot tot het absurde. Voor de vrouw; gigantische borsten en een smalle taille. Voor de man: brede schouders en wijde kuiten.

Wat startte als een wandeling, mondde uit in een nieuw gezelschap GEDACHTEGANG. Met Jakobe Geens op de planken en Margot Jansens als dramaturg, gaan ze uitdagende thema’s op een bewuste en polyfone manier aan. GEDACHTEGANG creëert sensitief circus dat de verwachtingen, gewoontes en patronen die aanwezig zijn in onze maatschappij ondervraagt.

Credits

Concept en speler Jakobe Geens kostuum Linea Mattei muziek Aram Abgaryanvoor/ KRANKK ondersteuning partners Danspunt, Theater Froefroe en De Machinerie

https://jakobegeens.com/projects/distort-the-body

ON POINT

Piet Van Dycke

Twee mannen op de rand. Ze plagen elkaar: wie kan het langst blijven staan zonder zijn evenwicht te verliezen? Op de meest absurde, impressionante en gevaarlijke manier spelen ze dit spel. Je balans houden tussen, boven, onder, op, tegen elkaar. En vallen is geen optie. ON POINT is een acrobatisch, absurd en gevaarlijk duet. Een woordeloze voorstelling die speelt met je verwachting.

Als choreograaf ging Leuvenaar Piet Van Dycke de samenwerking aan met jongleur Cal Courtney en acrodanser Samuel Rhyner. Elke plek waar Cal en Samuel komen, wordt hún speelplaats. Ze passen ON POINT telkens aan aan de nieuwe locatie waar ze spelen. Steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden met circus/parcours en freerunning.

Credits

concept en choreografie Piet Van Dycke acrobatie, dans en spel Samuel Rhyner en Cal Courtney met steun van PLAN en Dansbrabant met dank aan Janneke Defesche, Wendy Moonen, Heleen Volman en Leonie Clement in samenwerking met de Vlaamse overheid en CIRKL

https://doft.be/wie-wat-hoe/1/Piet